ua en ru

За час АТО порушено 1900 кримінальних проваджень про злочини у військовій сфері, - Ярема

За період проведення антитерористичної операції порушено 1900 кримінальних проваджень про вчинення злочинів у військовій сфері, за якими проходять 4579 військовослужбовців

За період проведення антитерористичної операції порушено 1900 кримінальних проваджень про вчинення злочинів у військовій сфері, за якими проходять 4579 військовослужбовців. Про це сьогодні на брифінгу заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема.

"За період проведення антитерористичної операції порушено 1900 кримінальних проваджень про вчинення злочинів у військовій сфері, за якими проходять 4579 військовослужбовців", - заявив Ярема.

За його словами, з цієї кількості кримінальних проваджень за статтею "непокора" проходить 76 військовослужбовців, "дезертирство" - 119, самовільне залишення військової частини або місця служби" - 337, "ухилення від військової служби" - 34 військові.

"344 військовослужбовцям працівники прокуратури оголосили повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, 25 військовослужбовців отримали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, решті обрана міра запобіжного заходу, не пов'язана з позбавленням волі", - заявив Ярема.