ua en ru

За час АТО бойовики зруйнували 8 церков в Луганській області, - ОДА

За час АТО бойовики зруйнували 8 церков в Луганській області, - ОДА Разрущенный "Градами" храм в Троїцькому

За час проведення антитерористичної операції на Донбасі, в Луганській області бойовики зруйнували 8 церков. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"За період ведення бойових дій на Луганщині в результаті обстрілу бойовиками населених пунктів на контрольованій Україною території було пошкоджено вісім церковних храмів. Всі вони належать до Української православної церкви. У більшості церков вибиті вікна, посічений осколками фасад, пошкоджена покрівля. А деякі зазнали сильних руйнувань в результаті прямих попадань артилерійських і реактивних снарядів", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що пошкоджені Свято-Іллінський храм у Лисичанську, Храм на честь трьох святителів в Попасній, Свято-Миколаївський храм в Попасній, Свято-Миколаївський храм у Голубовському Попаснянського району, Свято-Троїцький храм у Троїцькому Попаснянського району, Свято-Миколаївський храм і каплиця на честь преподобного Серафима Саровського в Новотошківці Попаснянського району, каплиця на честь Святого Пантелеймона в Тошківкці Попаснянського району та Свято-Покровський храм у Трьохізбенці.

"Розбиті церкви із знищеними вівтарями та іконами - наочне підтвердження того, за якою "православний світ" воюють росіяни та їхні найманці на Донбасі", - заявив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

Нагадаємо, 5 березня в районі Станиці Луганської на розтяжці підірвався мирний житель.