ua en ru

За час АТО 23 ув'язненим на Донбасі вдалося втекти, - Старенький

За час проведення антитерористичної операції на Сході України вдалося звільнитися 12 засудженим у Донецькій області та 11 в Луганській області.

За час проведення антитерористичної операції на Сході України вдалося звільнитися 12 засудженим у Донецькій області та 11 в Луганській області. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів екс-глава Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький.

"За час проведення АТО вдалося звільнитися 12 засудженим у Донецькій області та 11 в Луганській області. Як правило, це особи, які скористалися обстрілом колонії, коли умови охорони були ускладнені. Але кілька осіб із цього числа були викрадені терористами в результаті збройних нападів. Так, бойовики відбили одного засудженого з Донецького СІЗО, ще двох засуджених до довічного ув'язнення - з Єнакіївської колонії", - розповів Старенький.

За словами Старенького, дії всіх "звільнених" кваліфікуються як втеча. У цей час проводяться розшукові заходи відносно цих осіб, хоча, за даними ДПтС, деяких вже немає в живих.

Також Старенький зазначив, що на сьогодні жодна з пенітенціарних установ на Донбасі не захоплена, всі працюють в штатному режимі.
"Було евакуйовано лише одну установу - Червонопартизанська колонія №68, яку згодом зруйнували бойовики", - сказав екс-голова ДПтС.