ua en ru

За добу вкладники банку "Таврика" отримали 160 млн грн, - ФГВФО

Вкладники банку «Таврика» за 27 березня отримали 160 млн грн. Про це 28 березня в ефірі телеканали «Рада» повідомив Андрій Оленчик, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

«Тільки за вчорашній перший день, коли ми почали здійснювати виплати в новому режимі ліквідації, люди отримали 160 млн. За наявного досвіду можу сказати, що в перші три місяці виплат на стадії ліквідації, як правило, повертається 95-99% всіх вкладів. А інші платежі здійснюються через банк-агент, в даному випадку це «Райффайзен Банк Аваль». У них прекрасна філіальна мережа і ніяких немає проблем з тим, щоб прийти в будь-яке відділення, маючи на руках лише паспорт та ідентифікаційний код, і отримати свої кошти», - сказав Оленчик.

Він особливо відзначив, що вкладники банку, які не встигнуть забрати свої кошти за три місяці через банк-агент, зможуть звернутися протягом року в ФГВФО. «У «Тавриці» сума вкладів фізосіб, які слід повернути за законом, становила приблизно 1,8 млрд. Трохи більше половини з цієї суми ми повернули ще на тимчасовій стадії. Другу половину ми починаємо повертати в режимі відшкодування стандартних виплат на стадії ліквідації», - пояснід Оленчик.

Нагадаємо, 20 грудня 2012 р. НБУ ввів тимчасову адміністрацію в «Тавриці».