ua en ru

За рахунок скасування податкових платежів вартість літаків "Антонова" можна скоротити на "декілька мільйонів", - Олександр Ківа

За рахунок скасування податкових платежів вартість літаків "Антонова" можна скоротити на "декілька мільйонів". Таку точку зору в інтерв'ю РБК-Україна висловив віце-президент ДП "Антонов" Олександр Ківа.

"Наші конкуренти сьогодні нічим не обмежені. Більше того, на умовах тимчасового ввезення, вони ввозять в Україну літак іноземного виробництва без ПДВ. Тобто, фактично продають літак на 20% дешевше. А ми підписуємо договір з лізинговою компанією і продаємо літаки з урахуванням ПДВ. Виходить, лізингова компанія, купуючи у національного виробника, відразу ставиться в нерівні умови з імпортним виробником", зазначив Ківа.
Зазначимо, що за словами віце-прем'єра, міністра інфраструктури Бориса Колеснікова вартість літака становить 25 млн дол. "Думаю, кілька мільйонів можна було б скоротити за рахунок скасування цих платежів", - зазначив віце-президент "Антонова".

ДП "Антонов" входить до ДАК "Антонов", куди також входять філія ДП - "Серійний завод "Антонов" (раніше - КиДАЗ "Авіант"), ДП "410-й завод цивільної авіації" і Харківське державне авіаційне виробниче підприємство. I півріччя компанія закінчила із чистим прибутком 102, 4 млн грн, збільшивши чистий дохід на 27,61%, або на 265,4 млн грн до 1,226 млрд грн в порівнянні аналогічним періодом минулого року.