ua en ru

За пост Президента в Україні в 2015 р. будуть боротися від 20 до 30 кандидатів, - ЦВК

За пост глави держави в Україні в 2015 р. будуть боротися від 20 до 30 кандидатів. Про це повідомив голова Центрвиборчкому Михайло Охендовський в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

Охендовський виключив можливість проведення виборів в один тур.

"Ніяких передумов для цього я не бачу. Переконаний, що закон про вибори президента в контексті підготовки до чергових виборів не вимагає змін. Вибори в один тур - це необхідність не просто зміни, а фундаментальної ревізії всього закону. Будь-який з моїх колег відповість так само, як і я: стабільність норм якісного виборчого законодавства - благо для суспільства", - сказав Охендовський.

У той же час, на думку Охендовського, перегляду вимагає закон про місцеві вибори.

Відповідаючи на питання про те, чи зможе балотуватися на пост президента в 2015 р. Юлія Тимошенко, Охендовський зазначив, що вона має на це право, як будь-який інший громадянин України.

"Ніякої дискримінації тут бути не може... Якщо виникне така ситуація, ЦВК вчинить так само, як робив раніше і має намір поступати надалі - оцінка поданих нам документів буде дана з точки зору існуючої у відповідний момент часу правової реальності", - сказав Охендовський.