ua en ru

За останню добу СБУ ліквідувала 5 збройних диверсійних і терористичних груп, - Наливайченко

За останню добу Служба безпеки України (СБУ) в рамках антитерористичної операції (АТО) затримала і ліквідувала п'ять диверсійних і терористичних груп, у яких при собі була зброя і вибухівка.

За останню добу Служба безпеки України (СБУ) в рамках антитерористичної операції (АТО) затримала і ліквідувала п'ять диверсійних і терористичних груп, у яких при собі була зброя і вибухівка. Про це на брифінгу заявив голова СБУ Валентин Наливайченко (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"За останню добу СБУ в рамках антитерористичних заходів та боротьби з тероризмом затримала і ліквідувала п'ять диверсійних груп та терористичних разом зі зброєю і вибухівкою",- заявив Наливайченко.

За його словами, зокрема в м. Павлоград Дніпропетровської області затримано п'ять громадян України, які готувалися до терористичних злочинів на території Дніпропетровської області під час виборів. У групи вилучено велику кількість зброї та вибухівки.

Наливайченко зазначив, що також затриманий у Черкасах громадянин Російської Федерації, який за гроші займався вербуванням громадян Вінницької, Черкаської та Харківської областей. У плани затриманого входили провокації у східних областях України в день виборів і отруєння мирного населення.

Також затримано в м. Києві три банківські установи, які організували конвертаційний центр для відмивання грошей. Наливайченко зазначив, що в цьому році центр відмив 700 млн грн, кошти було направлено на фінансування сепаратистів і терористів.