ua en ru

За півроку роботи В.Цушко в 2010 р. підписав більше дозволів на держзакупівлі, ніж Б.Данилишин за два роки

За півроку роботи на посаді міністра економіки Василь Цушко в 2010 році підписав 2600 дозволів на держзакупівлі в одного учасника, що істотно більше, ніж за два роки керівництва міністерством Богдана Данилишина, який зараз переховується за кордоном (близько 1000 дозволів).
Інформацію про те, що ці дані були озвучені на засіданні Кабміну, підтвердив голова Державної фінансової інспекції Петро Андрєєв, передає "Дзеркало тижня. Україна".
"Цю інформацію Мінекономіки озвучив Вадим Копилов (заступник голови Мінекономрозвитку). У результаті було прийнято рішення, і заступник міністра економіки Олександр Сухомлин, що відповідає за держзакупівлі, і ряд співробітників апарату були відсторонені від займаних посад", - сказав П.Андрєєв.
"Найбільший обсяг розкрадань йде через закупівлю державою послуг і матеріальних цінностей. Мільярди бюджетних коштів продовжують розкрадатися за раніше створеним схемами. За нашими оцінками, обсяг збитків державі, який наноситься в результаті застосування різних незаконних схем, в т.ч. держзакупівель у одного учасника сягає 10 млрд грн", - сказав глава Держфінінспекції.