ua en ru

За перший день українці купили "військових" облігацій на 320 тис. грн, - голова правління "Ощадбанку"

За перший день продажу були реалізовані "військові" облігації на суму понад 320 тис. грн.

За перший день продажу були реалізовані "військові" облігації на суму понад 320 тис. грн. Про це заявив голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний, повідомляє телеканал БТБ.

"Попит насправді є, і в перший день ми абсолютно спокійно могли організовувати аукціон на першу сотню цих облігацій. Мене радує мотивація людей при купівлі цих облігацій. Вона абсолютно не економічна. Власне цінність цих облігацій не повинна вимірюватися відсотками. Вони мають досить серйозний символічний, історичний потенціал - ці облігації", - сказав Пишний.

Він додав, що багато людей купують цінні папери в подарунок або на пам'ять, що говорить про символічне значення "військових" облігацій для українців.

"Чи не вперше Україна емітувала по-справжньому Державну (з великої літери), ЦІННУ (усіма великими літерами) папір. Тому дуже сподіваюся, що через кілька тижнів ми відчуємо дефіцит цих казначейських зобов'язань, і ця емісія розійдеться серед українців як символ солідарної відповідальності за необхідність забезпечення боєздатної армії, безпеки і зрозумілого майбутнього для країни і майбутніх поколінь. І це не пафос. Це правда нашого життя сьогодні", - підкреслив Пишний.

Нагадаємо: з 21 травня у касах "Ощадбанку" розпочалась реалізація "військових" облігацій для фізичних осіб. Всього випущено цінних паперів на суму 100 млн грн. Також для юридичних осіб урядом були випущені облігації у бездокументарній формі на суму 1 млрд грн.