ua en ru

У Південній Кореї взяли на роботу журналіста-бота

У Південній Кореї взяли на роботу журналіста-бота Фото: робот-журналіст пише статті (twitter.com GVinUST)

Робот-журналіст пише статті на спортивну тематику

У Південній Кореї взяли на роботу журналіста-бота, який вже пише статті на спортивну тематику. Про це повідомляє видання Yonhap, яке і працевлаштувало робота.

"Інформаційне агентство Yonhap представило автоматизовану систему для випуску новин про футбольні ігри англійської прем'єр-ліги", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, програмне забезпечення Soccerbot базується на алгоритмі, який імітує те, як пишуть журналісти. Бот випустив в цілому 380 автоматичних експериментальних статей, кожна протягом однієї або двох секунд після закінчення гри.

Так, в Yonhap заявили, що розроблять ще одну програму PyeongChang для висвітлення зимових Олімпійських ігор, намічених на лютий 2018 року.

Наголошується, що Soccerbot використовує базу даних слів і речень, написаних репортерами Yonhap. Він випускає статті в три етапи: збирає дані, записує пропозиції і проводить перевірку орфографії і граматики. Програма також збирає дані з 5 різних джерел для ідентифікації невірної інформації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що китайський робот-журналіст Сяо Нань, розроблений командою вчених Пекінського університету, написав свій перший матеріал.

Матеріал робота складається з 300 символів і присвячений перевантаженість транспорту через святкування Нового року. Робот написав текст за одну секунду.