ua en ru

У Південній Кореї прокуратура вимагає 12 років в'язниці для глави Samsung

У Південній Кореї прокуратура вимагає 12 років в'язниці для глави Samsung Фото: Samsung (flickr.comTechStage)

Главу Samsung звинувачують у передачі хабара екс-президенту Південної Кореї

Прокуратура Південної Кореї вимагає 12 років в'язниці для віце-президента Samsung Electronics і фактичного керівника Samsung Group Лі Чже Ена, якого підозрюють у корупції, передає агентство Yonhap.

Також повідомляється, що обвинувачення за результатами розслідування вимагає по 10 років в'язниці для ще трьох топ-менеджерів Samsung. Зазначимо, керівництво компанії підозрюють в хабарництві і корупційних епізодах, пов'язаних з колишнім президентом Південної Кореї Пак Кин Хе. Глава Samsung також звинувачується в приховуванні активів за кордоном і дачі неправдивих свідчень.

Очікується, що рішення суду по його справі буде вже в серпні. За версією слідства, Лі Чже Ен передав 38 млн доларів хабара екс-президенту країни для злиття з холдингом однієї з будівельних компаній.

Нагадаємо, в лютому 2017 року керівництво Samsung пішло у відставку після звинувачень у корупції. Крім того, Samsung оголосив про старт реструктуризації компанії, в рамках якої вже розформовано офіс стратегії майбутнього. Співробітників офісу звинувачують у передачі хабарів південнокорейським чиновникам.