ua en ru

У Південній Кореї відсторонена Пан Кин Хє покинула резиденцію президента

У Південній Кореї відсторонена Пан Кин Хє покинула резиденцію президента Фото: Пан Кин Хє покинула президентську резиденцію

Вона повернулася до свого приватного будинку в Сеулі

Відсторонена від посади лідер Південної Кореї Пан Кин Хє 12 березня залишила президентську резиденцію - Блакитний дім - та повернулася до свого приватного будинку в Сеулі. Про це передає DW.

Зазначено, що виїзд кортежу Пак Кин Хє з президентської резиденції транслювало наживо місцеве телебачення. Приватний будинок політика охороняють численні поліцейські. На прибуття відстороненої президентки чекали деякі члени її партії та сотні прихильників із державними прапорами та фотографіями Пак Кин Хє. Вони вимагали скасувати рішення про імпічмент.

Поки що вона сама не коментувала публічно рішення Конституційного суду. Після прибуття Пак Кин Хє до її приватного будинку речник лідерки висловив її вибачення за те, що вона не змогла добути до кінця президентський термін, а також сподівання, що "правду зрештою буде показано".

Як очікується, Пак Кин Хє втратить президентську недоторканність та імунітет від кримінального переслідування. Дострокові президентські вибори в країні мають відбутися впродовж 60 днів.

Нагадаємо, два дні тому Конституційний суд Південної Кореї ухвалив остаточне рішення про відсторонення Пак Кин Хє від посади у зв'язку з корупційним скандалом. Її звинувачують у тому, що її подруга Цой Сун Сіль використовувала свої дружні зв'язки і примушувала південнокорейські компанії до багатомільйонних пожертв нібито на користь благодійних організацій.