ua en ru

У Південній Кореї главу Samsung засудили до 5 років тюрми

У Південній Кореї главу Samsung засудили до 5 років тюрми Фото: Samsung (flickr.comTechStage)

Лі Чже Йен визнаний винним в розкраданні, хабарництві і приховуванні активів

У Південній Кореї главу Samsung Group Лі Чже Йена засудили до 5 років в'язниці за розкрадання, хабарі і приховуванні активів. Про це повідомляє AP.

"Суд Південної Кореї засудив мільярдера Лі Чже Йена до 5 років в'язниці, визнавши його винним у наданні хабара колишньому президентові країни і інших злочинах", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, зокрема його визнали винним у хабарництві на суму близько 6,38 млн доларів, розкраданні, приховування активів за кордоном, приховуванні прибутку від злочинних дій і лжесвідчення.

Зазначається, що справа пов'язана з корупційним скандалом, вартувала президентського крісла Пак Кін Хе. Так, звинувачення наполягало на тюремному ув'язненні терміном до 12 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Південної Кореї зажадала 12 років в'язниці для віце-президента Samsung Electronics і фактичного керівника Samsung Group Лі Чже Йена.

Також повідомляється, що обвинувачення за результатами розслідування зажадало по 10 років в'язниці для ще 3 топ-менеджерів Samsung.