ua en ru

Південна Корея заявила про готовність розмістити найпотужнішу зброю з США

Південна Корея заявила про готовність розмістити найпотужнішу зброю з США Фото: президент Південної Кореї Мун Чже Ін (instagram.com/moonjaein)

Південна Корея та США розглянуть розміщення нових озброєнь у відповідь на дії КНДР

Південна Корея готова розмістити на своїй території найпотужнішу тактичну зброю з США у відповідь на нові ядерні випробування КНДР. Про це за підсумками засідання Ради безпеки Південної Кореї заявив радник президента країни Чон Ий Ен, передає Yonhap.

За словами радника, Південна Корея та США найближчим часом обговорять розгортання найпотужнішої американської тактичної зброї.

"Президент Мун Чже Ін доручив розробити відповідні кроки корейсько-американського альянсу з протидії безрозсудним провокацій з боку Північної Кореї, і бути готовими до подальших провокацій", - зазначив він.

Також повідомляється, що південнокорейський президент заявив, що не дозволить КНДР продовжувати розвивати ядерні та ракетні технології. Крім того, Південна Корея має намір домагатися нових санкцій Радбезу ООН відносно Пхеньяну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Південна Корея оцінила потужність бомби КНДР у 100 кілотонн. За оцінками експертів, останнє ядерне випробування було потужнішим в 5 разів бомби, скинутої на Нагасакі в 1945 році.