ua en ru

Південна Корея вирішила припинити роботу спільної з КНДР промислової зони

Південна Корея вирішила припинити роботу спільної з КНДР промислової зони Фото: лідер Північної Кореї Кім Чен Ин

Південна Корея підозрює, що колеги з КНДР витрачали кошти, виділені на Кесон, на розвиток своїх ядерної та ракетної програм

Південна Корея вирішила припинити роботу промислової зони Кесон в Корейській Народно-Демократичній Республіці (КНДР). Про це заявив міністр у справах національного об'єднання Хон Йон Пхе, передає Reuters.

Як зазначає Reuters, робота в Кесон була єдиним на сьогоднішній день "істотним спільним проектом двох країн. Крім того, це було одним з основних джерел доходів Північної Кореї.

Рішення припинити роботу промислового парку Сеул прийняв після того, як КНДР здійснила запуск ракети з супутником, а також повідомила про проведення ядерного випробування.

За словами Пхе, Південна Корея підозрює, що колеги з КНДР витрачали кошти, виділені на Кесон, на розвиток своїх ядерної та ракетної програм.

У промисловій зоні Кесон, за даними на серпень, розташовуються 124 південнокорейських підприємства, більшість з яких - фірми маленької і середньої величини. На них працюють 54 700 тисяч північнокорейських працівників.

Нагадаємо, Південна Корея виступає за введення жорстких санкцій проти КНДР Радою безпеки ООН у зв'язку із запуском ракети.