ua en ru

Південна Корея розширила санкції проти КНДР

Південна Корея розширила санкції проти КНДР Фото: лідер Північної Кореї Кім Чен Ин

У новий список увійшли 38 фізичних осіб та 24 організації в Північній Кореї

Південна Корея оприлюднила новий список санкцій, спрямованих проти Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР). Про це повідомляє Yonhap з посиланням на офіс прем'єр-міністра Південної Кореї.

"Уряд буде співпрацювати з міжнародним співтовариством, щоб вплинути на Північну Корею. Ми посилили наші власні санкції проти країни і сумлінно виконуємо резолюцію Ради Безпеки ООН", - заявив південнокорейський чиновник Чи Сук-юн.

Південна Корея склала список, в який увійшли 38 фізичних осіб та 24 організації в Північній Кореї. Всі вони якимось чином причетні до ядерної програми КНДР. Зокрема, в чорний список потрапили торгові організації.

Заборонені організації та особи не зможуть проводити транзакції через південнокорейські банки, а їх активи будуть заморожені. Крім того, забороняється доступ в територіальні води Республіки Корея судам, які заходили в північнокорейські порти в останні 180 днів.

Також уряд буде продовжувати перешкоджати проникненню у країну північнокорейських продуктів згідно з санкціями, введеними Сеулом в травні 2010 року.

Нагадаємо, Державний комітет оборони Північної Кореї погрожує превентивним ядерним ударом США і Південної Кореї.