ua en ru

Південна Корея провела ракетні випробування у відповідь на запуск ракети КНДР

Південна Корея провела ракетні випробування у відповідь на запуск ракети КНДР Фото: Південна Корея (maxpixel.freegreatpicture)

Під час південнокорейських випробувань були запущені три ракети

Південна Корея провела ракетні випробування у відповідь на черговий пуск балістичної ракети в КНДР. Про це повідомили в об'єднаному комітеті начальників штабів південнокорейських збройних сил, передає Yonhap.

За даними комітету, з 3:23 до 3:44 за місцевим часом (20:23 до 20:44 за Києвом) були проведені об'єднані ракетні навчання сухопутних, морських і військово-повітряних сил із завданням точкових ударів по КНДР.

Були запущені балістична ракета "Хьонму-2" дальністю 300 кілометрів, ракета "Хесон-2" класу "корабель-земля" з дальністю 1000 кілометрів і ракета "Спайс-2000" класу "повітря-земля" з дальністю 57 кілометрів.

"Наші військові стежать за військовою діяльністю Північної Кореї 24 години на добу. Це свідчить про нашу рішучість і здатність відбити будь-які провокації з точністю в будь-який час на землі, в морі та в повітрі", - заявили в комітеті начальників штабів ЗС Південної Кореї.

Нагадаємо, Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки (США) підтвердило інформацію про ракетний запуск з боку Північної Кореї.