ua en ru

Південна Корея закликала Японію до діалогу з КНДР

Південна Корея закликала Японію до діалогу з КНДР Фото: Мун Чже Ін (flickr.com/koreanet)

Японія може відіграти дуже важливу роль для миру на Корейському півострові

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін закликав Японію поновити діалог з КНДР щодо нормалізації відносин. Про це він заявив у інтерв'ю японській газеті The Yomiuri Shimbun.

"Я думаю, що особливо необхідно поновити діалог між Північною Кореєю і Японією", - зазначив він.

З його слів, "якщо відносини між Північною Кореєю і Японією будуть нормалізовані, це багато в чому зробило б внесок у забезпечення миру і безпеки і за межами Корейського півострова, в Північно-Східній Азії".

Як повідомив глава Південної Кореї, лідер КНДР Кім Чен Ин під час нещодавнього міжкорейського саміту висловив готовність розпочати діалог з Японією.

"Голова Кім заявив, що в будь-який час готовий до діалогу з Японією", – зазначив Мун Чже Ін.

"Японія може відіграти дуже важливу роль для миру і процвітання на Корейському півострові. Це стосується різних сторін, від взаємодії Республіки Кореї з США і Японією для повної денуклеаризації до, наприклад, нормалізації японо-північнокорейських відносин для надання гарантій північнокорейського режиму",- вважає президент Південної Кореї.

Він додав, що зараз після міжкорейського саміту і очікуваної зустрічі Кім Чен Ина з президентом США Дональдом Трампом "почався величезний глобально-історичний перелом на Корейському півострові.

Нагадаємо, в Міністерстві закордонних справ КНДР заявили, що висловлювання США про примус Північної Кореї (КНДР) до переговорів можуть звести мирний процес нанівець.