ua en ru

Південна Корея підтримує територіальну цілісність та суверенітет України, - посол

Південна Корея підтримує територіальну цілісність та суверенітет України, - посол Фото: Янг Гу Лі (rada.gov.ua)

Уряд Кореї також зацікавлений у поглибленні співпраці з Україною

Південна Корея підтримує територіальну цілісність та суверенітет України. Про це повідомив посол Республіки Корея в Україні Янг-Гу Лі, передає прес-служба Ради національної безпеки і оборони.

Так, секретар РНБО Олександр Турчинов провів зустріч з послом. Під час зустрічі сторони обговорили питання поглиблення двостороннього співробітництва у військово-технічній та космічній сферах.

Зокрема, Ян-Гу Лі наголосив на зацікавленості уряду Республіки Корея у поглибленні співпраці з Україною і наголосив, що Корея підтримує територіальну цілісність та суверенітет України.

"Ми вас розуміємо як нікого. Адже Південна Корея пережила нищівні війни, зовнішній тиск і потужні економічні кризи, але без цього наша країна ніколи не стала б такою сильною та розвиненою, якою вона є зараз. Будь-яка криза дає можливість для подальшого розвитку", - сказав посол і додав, що двостороння співпраця може дати "надзвичайно масштабні і позитивні результати".

Нагадаємо, 21 липня 2017 року Північна Корея (КНДР) проігнорувала пропозицію Південної Кореї відновити мирні переговори.