ua en ru

Південна Корея відправляє до КНДР спеціальну делегацію

Південна Корея відправляє до КНДР спеціальну делегацію Фото: прапор Південної Кореї (maxpixel.freegreatpicture)

Метою візиту має стати пришвидшення діалогу між США та КНДР щодо ядерної зброї

Сеул має намір 5 березня 2018 року відправити делегацію спеціальних посланників із дводенним візитом до Північної Кореї. Таку заяву зробила 4 березня адміністрація президента Південної Кореї Мун Чже Іна, передає DW.

Очікується, що до складу делегації з 10 осіб мають увійти п'ять високопоставлених чиновників у сфері безпеки, включаючи голову південнокорейської розвідки та радника з національної безпеки.

Зазначено, що метою візиту має стати пришвидшення діалогу між США та КНДР щодо ядерної зброї. За словами речника Муна, спеціальні делегати проведуть "широкі дискусії", під час яких, зокрема, обговорюватимуть "створення умов для переговорів" між КНДР та США, спрямованих на те, щоб зробити Корейський півострів вільним від ядерної зброї та покращити міжкорейські зв'язки".

Як зазначив речник південнокорейського президента, після візиту спецпосланники мають відбути до США, щоб повідомити результати зустрічі тамтешнім посадовцям.

Раніше Вашингтон і Пхеньян неодноразово обмінювалися взаємними погрозами щодо застосування ядерної зброї.

Нагадаємо, в середині лютого 2018 року лідер Північної Кореї Кім Чен Ин запросив президента Південної Кореї відвідати КНДР "якомога швидше". Це запрошення передала Мун Чже Іну сестра глави Північної Кореї під час відвідин Олімпіади в Пхьончхані. Мун Чже Ін у відповідь на це заявив, що для зустрічі мають бути створені необхідні умови, в тому числі - відновлення діалогу між КНДР і США.