ua en ru

Південна Корея відмовила Google в доступі до картографічних даних

Південна Корея відмовила Google в доступі до картографічних даних Фото: Південна Корея відмовила Google в доступі до картографічними даними

Влада країни керувалися питанням безпеки в умовах конфлікту з Північною Кореєю

Влада Південної Кореї відхилили прохання американської компанії Google про дозвіл використовувати державні картографічні дані на серверах за межами країни, повідомляє Reuters.

Влади керувалися питанням безпеки в умовах конфлікту з Північною Кореєю. Зокрема, там припускають, що якщо дані будуть винесені за межі країни, то може виникнути витік інформації про місця розташування військових та інших стратегічних об'єктах країни.

У той же час в Google заявили, що для коректної роботи сервісу Google Maps, повинні використовуватися дані по всьому світу.

"Ми розчаровані таким рішенням", - відзначили в компанії, додавши, що не втрачають надії забезпечити своїм сервісом користувачів в Кореї.

Так, влада Південної Кореї допустили, що зможуть надати компанії такі дані, якщо Google видалить стратегічні об'єкти зі своїх картах. Однак американська компанія відкинула таку пропозицію, керуючись тим, що вся ця інформація широко доступна через супутникові знімки, які можна вільно придбати.

Нагадаємо, ранее Google придбав стартап у сфері транспортної аналітики.