ua en ru

Південна Корея схвалила виділення 8 млн доларів на гуманітарну допомогу КНДР

Південна Корея схвалила виділення 8 млн доларів на гуманітарну допомогу КНДР Фото: Південна Корея (maxpixel.freegreatpicture)

Кошти призначені для підтримки дітей і вагітних жінок через гуманітарну кризу, що їм загрожує

Уряд Південної Кореї схвалив виділення 8 млн доларів на гуманітарну допомогу КНДР після запровадження санкцій Ради безпеки ООН проти Пхеньяна. Про це повідомляє Yonhap.

За даними агентства, Сеул виділить кошти для підтримки дітей і вагітних жінок у Північній Кореї через гуманітарну кризу, що їм загрожує.

"Уряд пізніше визначить терміни направлення коштів і обсягу траншів із урахуванням у тому числі таких факторів, як стан міжкорейських відносин", - повідомили в уряді.

За інформацією агентства, згідно з доповіддю ООН, близько 72% (24,9 млн) північнокорейців страждають від браку продовольства, серед них 1,3 млн дітей і вагітних жінок.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп піж час виступу в Організації Об'єднаних Націй заявив, що Північну Корею потрібно буде "повністю знищити" у разі продовження ядерної програми, оскільки "божевільне" прагнення КНДР до ядерної зброї "загрожує всьому світу немислимою втратою людських життів".