ua en ru

Південна Корея і Китай домовилися про нормалізацію відносин

Південна Корея і Китай домовилися про нормалізацію відносин Фото: Південна Корея (maxpixel.freegreatpicture)

Зміцнення обміну і співробітництва між країнами служить спільним інтересам

Південна Корея і Китай завершили домовленості про нормалізацію всіх видів співпраці і взаємних обмінів. Про це повідомляє DW.

"Обидві сторони солідарні в тому, що зміцнення обміну і співробітництва між Кореєю і Китаєм служить спільним інтересам", - йдеться в повідомленні міністерства закордонних справ Південної Кореї.

У зв'язку з цим президент Південної Кореї Мун Чже Ін зустрінеться з керівником КНР Сі Цзіньпіном 10-11 листопада під час саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), який відбудеться у В'єтнамі.

Як зазначає видання, відносини між двома країнами налагоджуються після охолодження, розпочатого рік тому через розгортання військовими США системи протиракетної THAAD в Південній Кореї. Сеул дозволив американським військовим розгорнути систему THAAD у відповідь на погрози з боку КНДР. У свою чергу, Пекін заявив, що потужна система радарів представляє загрозу китайської безпеки.

Нагадаємо, в серпні повідомлялося про те, що уряд Південної Кореї запропонував провести тристоронні переговори з Сполученими Штатами і Китаєм з приводу розміщення американської системи протиракетної оборони (ПРО) THAAD для захисту від КНДР.