ua en ru

Південна Корея евакуює людей біля кордону з КНДР після обстрілів

Південна Корея евакуює людей біля кордону з КНДР після обстрілів Фото: армія Південної Кореї

КНДР і Південна Корея формально досі перебувають у стані війни

Влада Південної Кореї наказала евакуювати мешканців районів у західного кордону країни після взаємних артобстрілів з Північною Кореєю (КНДР). Про це повідомляє російська служба ВВС.

"Сеул стверджує, що північнокорейські військові в четвер спробували знищити ракетою гучномовець, через який Південна Корея зі своєї території транслює сусідам критичні висловлювання на адресу їх режиму. У відповідь південнокорейські військові відкрили в напрямку КНДР вогонь з 155-міліметрових знарядь", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, рішення встановити на демаркаційній лінії гучномовці було прийнято Сеулом після того, як двоє південнокорейських військовослужбовців підірвалися на протипіхотних мінах, нібито закладені в нейтральній зоні військовими КНДР.

Відзначається, що КНДР і Південна Корея формально досі перебувають у стані війни, оскільки після збройного конфлікту на початку 1950-х років між ними було підписано тільки перемир'я, а не повноцінний мирний договір. Сторони періодично обстрілюють позиції один одного поруч з демаркаційною лінією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КНДР і Південна Корея обмінялися артилерійськими залпами.