ua en ru

Південна залізниця завершила реконструкцію Лозовського шляхопроводу вартістю 40 млн грн

Південна залізниця завершила реконструкцію Лозовського шляхопроводу вартістю 40 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.
Реконструкція закінчена на півроку раніше, ніж було заплановано - рух автотранспорту по шляхопроводу через залізничні колії станції Лозова відкрито 30 грудня 2011 року.
"Незважаючи на фінансові труднощі, Південна залізниця закінчила реконструкцію Лозовського шляхопроводу на півроку раніше, ніж було заплановано. Адже ми прекрасно розуміємо його важливість для мешканців всього регіону", - сказав начальник залізниці Віктор Остапчук.
Він зауважив, що масштаби роботи, здійснені Південною залізницею, можна порівняти з новим будівництвом. "Це фактично нова споруда вартістю 40 млн грн. Зі старого тут лишились лиш фундаменти і проміжні опори, які були багаторазово посилені, все решта - прогонові споруди, конструкції проїзної частини тощо - нове", - сказав він.
У проекті реконструкції мосту передбачено обслуговування усіх існуючих нині і перспективних автомобільних навантажень з гарантійним терміном експлуатації шляхопроводу 80 років. Допустима загальна вага автотранспортних засобів - 100 тонн.
При реконструкції було розширено проїзну частину з попередніх семи метрів до 10,5 метрів, що дозволить збільшити пропускну спроможність шляхопроводу, покращити умови проїзду автотранспорту. Рух автомобілів з оптимальною швидкістю, без гальмування і розгонів зменшить викиди шкідливих речовин у повітря, рівень шуму тощо.