ua en ru

Юрій Луценко закликає визнати новообраннй парламент

Визнати новообраний парламент, незважаючи на те, що він був обраний шляхом фальсифікації виборів закликає Юрій Лученко. Про це він заявив в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Масовий підкуп і примус виборців, які призвели до величезної різниці даних екзит-полів і протоколів мажоритарних округів, ставить хрест на демократичності кампанії. Все це так. І все ж я виступаю за визнання новообраного парламенту. Краще мати цю, багато в чому фальсифіковану Верховну Раду і перетворити її в плацдарм для демократичних сил у 2015 році, ніж відмовитися від цього потворного дітища ляльководів ПР і тим самим завершити будівництво авторитарного "архіпелагу Межигір'я", якому буде остаточно наплювати на зобов'язання перед Європейським союзом", - сказав Луценко.

За його словами, всім зрозуміло, якими можуть бути наступні вибори "без парасольки Європейського моніторингу". Луценко зазначив, що на зустрічі з віце-президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ і на майбутній зустрічі з послами США і ЄС він закликав і буде закликати до визнання цих виборів, обумовлюючи їх невідповідність європейським демократичним стандартам.

Зазначимо, 28 жовтня в Україні відбулися парламентські вибори, яким багато міжнародні спостерігачів дали негативну оцінку і розцінили їх непрозорість як крок України назад від демократичних цінностей.

Читайте також: Підсумки виборів 2012: Україна отримала чергову негативну оцінку міжнародних спостерігачів