ua en ru

Юрист опублікував нові деталі привласнення частини комунальної власності у Києві екс-главою ЄБА

Юрист Владислав Дулапчій опублікував нові подробиці справи про привласнення частини комунальної власності у центрі Києва екс-главою Європейської бізнес асоціації Томашем Фіалою. Відповідні дані юрист опублікував у своєму блозі.

Як зазначають українські ЗМІ, для введення в експлуатацію горища Фіала звернувся до ПП "Дивис", яка не має ліцензії. Договір про роботи був укладений у вересні 2010 року. Саме на основі фіктивних дозволів від ПП "Дивис" Томаш Фіала отримав право власності над частиною комунальної власності - тобто горищем - стверджує Дулапчій.

Так, Дулапчій оприлюднив декларацію з комунального податку підприємства "Дивис", де вказана сума амортизаційних відрахувань, що може свідчити про відсутність матеріальної бази для будівельних робіт.

Юрист опублікував нові деталі привласнення частини комунальної власності у Києві екс-главою ЄБА

Також юрист повідомляє, що з 2010 року до травня 2011 ПП "Дівіс", яке нібито проводило роботи по експлуатації горища для Фіала, було платником ПДВ. Тобто, згідно з законом, який діяв на той час, дохід від виконання будівельних робіт повинен був обкладатися ПДВ. Однак, з вересня 2010 по травень 2011 року "Дівіс" подало порожні декларації з ПДВ, отже, не отримувало кошти за виконані роботи по експлуатації горища від Фіала.

За твердженням юриста, такі дії підпадають під ознаки статті 358 Кримінального Кодексу України про підробку документів, а також під статтю 190, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна за шахрайство.

Тижнем раніше Дулапчій звернувся до Олександра Урбанського, який у свою чергу звернувся в прокуратуру за фактом протиправних дій Томаша Фіали.

"Доклав до обігу інформацію про здійснення, на мою думку, іноземними громадянами злочинів, під час незаконного самозахоплення приміщень загального користування багатоквартирного будинку, ну і попросив розібратися в подіях неподобство! А той, наскільки мені відомо, у свою чергу, звернувся з відповідним депутатським зверненням до прокуратури міста Києва", - пише Дулапчій.