ua en ru

Юнкер впевнений, що при ньому в Євросоюз не приймуть нових членів

Юнкер впевнений, що при ньому в Євросоюз не приймуть нових членів Фото: Жан-Клод Юнкер

Юнкер також виступив проти мілітаризації Євросоюзу

Голова Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що до кінця його каденції на посаді до Європейського союзу не приєднаються нові держави. Про це передає молдавське інформагентство Point.md.

"На початку мого мандата я сказав, що до 2019 року не буде ніяких інших нових країн, які захочуть приєднатися до ЄС. Я в це вірю зі всією щирістю, тому що серед кандидатів на вступ до ЄС немає жодного, який би відповідав усім критеріям", - заявив Юнкер.

На питання журналістів, що він думає про існування єдиної європейської армії, Юнкер відповів, що виступає проти мілітаризації Європейського союзу.

Нагадаємо, представник ЄС по зовнішній політиці і політиці безпеки Федеріка Могерини раніше заявила, що після виходу Великобританії зі складу Європейського союзу, ЄС буде розширюватися за рахунок Балканських країн.

"Я переконана, що Євросоюз у майбутньому не залишиться в складі 27 країн, тому що у нас будуть нові держави - члени. Я думаю, що це будуть країни Балкан, з якими ми ведемо переговори про вступ. Багато хто називає цей процес "розширенням", але я волію говорити про возз'єднання Європи", - заявила Могерини.