ua en ru

Юнкер у квітні чекає пропозицію ЄК щодо безвізового режиму для України

Юнкер у квітні чекає пропозицію ЄК щодо безвізового режиму для України Фото: Юнкер позитивно оцінила проведену Україною роботу для отримання безвізового режиму

Єврокомісія позитивно оцінила зроблені Україною кроки у питанні візової лібералізації

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер очікує позитивного звіту ЄК щодо лібералізації безвізового режиму з Україною вже в квітні. Про це він заявив по закінченню тристоронньої зустрічі президента України Петра Порошенка з президентом Європейської ради Дональдом Туском і президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером.

"За останні дні Україна прийняла безліч законів у сфері боротьби з корупцією, зокрема, це прийняття закону "Про електронне декларування. Ми очікуємо позитивних оцінок ЄК щодо лібералізації безвізового режиму з Україною вже у квітні", - зазначив Юнкер.

Юнкер у квітні чекає пропозицію ЄК щодо безвізового режиму для України

Фото: у Брюсселі проходить тристороння зустріч президента України, голови ЕК і президента ЄС

Нагадаємо, в грудні минулого року Єврокомісія констатувала, що Україна в цілому виконала вимоги Плану дій щодо лібералізації візового режиму. У той же час ще залишаються деякі недоліки, які необхідно виправити протягом найближчого часу, щоб візи скасували вже 2016 року. Як наслідок, Україну і Грузію технічно розділили в процесі прийняття візових питань.