ua en ru

Юнкер: Євросоюз "не в найкращому стані"

Юнкер: Євросоюз "не в найкращому стані" Фото: Жан-Клод Юнкер

Юнкер заявив, що цю ситуацію необхідно змінити

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер на пленарній сесії Європейського парламенту в середу, 9 вересня, в Страсбурзі заявив, Європейський союз (ЄС) "не в найкращому стані". Промова Юнкера транслювалася в інтернеті, передають РИА Новости.

"Європейський союз не в хорошому стані. Нам не вистачає союзу, нам не вистачає Європи. І ми повинні це змінити", - сказав Юнкер.

Відзначається, що він не розкрив при цьому, що конкретно має на увазі.

Нагадаємо, нижня палата парламенту Великобританії проголосувала за проведення референдуму про вихід країни із Європейського Союзу. За проведення референдуму виступили 316 членів палати громад, проти - 53. Варто відзначити, що після цього ідею проведення референдуму повинна схвалити палата лордів.

Нагадаємо також, що згідно з опитуванням, яке проводила компанія Survation, близько 43% британців проголосували би за вихід Великобританії з ЄС. За збереження Великобританії у складі ЄС проголосували б 40%, ще 17% не змогли прийняти остаточного рішення. Зазначається, що таке положення спостерігається в країні вперше з листопада 2014 р.