ua en ru

Світлична юлія лідирує у рейтингу голів ОДА, - КВУ

Світлична юлія лідирує у рейтингу голів ОДА, - КВУ Фото: Юлія Світлична ("УНІАН")

Харківська область показала найвищі соціально-економічні показники серед інших регіонів

"Рейтинг діяльності голів ОДА за 2016 рік" Комітету виборців України очолили керівники Харківської, Львівської та Кіровоградської областей. Найгірші результати у голів Чернівецької, Полтавської та Херсонської облдержадміністрацій. Про це повідомляє прес-служба Комітету.

зокрема, перше місце посіла голова Харківщини Світлична Юлія. Харківська область показала найбільш високі соціально-економічні показники серед інших регіонів. Крім того, Юлія Світлична увійшла в групу лідерів за оцінками експертів.

Світлична юлія лідирує у рейтингу голів ОДА, - КВУ

Також, наголошується в дослідженні, в п'ятірці лідерів Олег Синютка (Львівщина), Сергій Кузьменко (Кіровоградщина), Степан Барна (Тернопільщина) і Геннадій Москаль (Закарпаття).

Світлична юлія лідирує у рейтингу голів ОДА, - КВУ

Останнє місце, за даними дослідження, посів голова Херсонщини Андрій Гордєєв. У групі аутсайдерів також Олег Гончарук (Івано-Франківщина), Олексій Муляренко (Рівненщина), Олександр Фыщук (Буковина) та Валерій Головко (Полтавщина).

Світлична юлія лідирує у рейтингу голів ОДА, - КВУ

За словами гендиректора КВУ Олексія Кошеля, планується, що дані проекту в подальшому будуть публікуватися щокварталу, а за результатами року буде опублікований підсумковий звіт. Звіти будуть направлятись керівникам облдержадміністрацій, щоб вони могли побачити недоліки своєї роботи, а також Президентові та главі уряду для більш ефективного контролю за діяльністю керівників регіонів.

"Ми очікуємо, що рейтинг допоможе керівництву держави ефективніше оцінити роботу керівників облдержадміністрацій та приймати відповідні управлінські рішення. Громадськість, в свою чергу, буде мати додатковий інструмент контролю і підстави для порівняння місцевої влади", – зазначив він.