ua en ru

На Південному ГЗК планують модернізувати всі секції на збагачувальних фабриках

На Південному ГЗК планують модернізувати всі секції на збагачувальних фабриках Ілюстративне фото (ugok.info)

У модернізацію об'єкта комбінат вклав майже 400 млн гривень

На другій рудозбагачувальній фабриці Південного ГЗК капітально відремонтували технологічну секцію №13, що стало одним з наймасштабніших інвестиційних проектів цього року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу підприємства.

Згідно з інформацією на сайті, в модернізацію об'єкта комбінат вклав майже 400 млн грн. Всі технологічні секції на двох фабриках планується модернізувати до 2022 році.

До оновлення секції приступили восени минулого року. Повідомляється, що за час ремонту майже на всіх технологічних ділянках встановили нове обладнання. Серед новинок – високоефективні гідроциклони від світового виробника – компанії MULTOTEC. Їх використання в технології збагачення дозволяє найбільш ефективно виділяти з сировини залізо, що покращує якість готової продукції – залізорудного концентрату.

На Південному ГЗК планують модернізувати всі секції на збагачувальних фабриках

Також відремонтували залізобетонні конструкції, замінили дах основного корпусу фабрики. Технологічний персонал тепер працює в більш безпечних та комфортних умовах.

Як повідомив генеральний директор Південного ГЗК Костянтин Федін, в 2019 році на підприємстві реалізують масштабну інвестиційну програму.

"На ремонти та будівництво нових об'єктів направимо близько 2,5 млрд грн. Щорічно значну частину коштів ми використовуємо для модернізації збагачувальних фабрик. За останні дев'ять років на комбінаті капітально відремонтували 12 технологічних секцій. Відповідно до стратегії розвитку підприємства, до 2022 року ми плануємо оновити всі технологічні секції на двох фабриках", - розповів Федін.

На Південному ГЗК планують модернізувати всі секції на збагачувальних фабриках