ua en ru

Ю.Тимошенко виступає за повернення у держвласність Херсонського машинобудівного заводу.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко виступає за повернення до державної власності Херсонського машинобудівного заводу. Про це вона повідомила сьогодні в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні цей завод потрібно повертати державі і наводити там лад. Ми звернулися до суду, і ми хочемо цей завод повернути назад державі" - відзначила Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, в березні 2009 р. Херсонський машинобудівний завод почав свою роботу після перерви протягом більше півроку.

У заводу напрацьований портфель замовлень із різних країн світу, які у перспективі надають можливість підприємству повноцінно й ефективно працювати, повідомляло Міністерство.

Між Херсонською облдержадміністрацією і керівництвом заводу було підписано меморандум, відповідно до якого розроблено бізнес-план підприємства і поетапний графік його запуску.

Міністерство промислової політики розробило "Короткострокову програму державної підтримки вітчизняного сільгоспмашинобудування із використанням коштів державного і місцевого бюджетів", яка мала надати додаткові можливості для розвитку заводу і для стабільного функціонування підприємств сільськогосподарського машинобудування.