ua en ru

Ю.Тимошенко вважає неприпустимим створення газотранспортного консорціуму за умови передачі прав на управління української ГТС.

Кандидат на пост Президента України, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає неприпустимим створення газотранспортного консорціуму за умови передачі прав на управління газотранспортною системою України. "Річ у тому, що газотранспортна система України, яка є державною власністю, - це наш ключ до енергетичної незалежності держави. Це наш вплив на всі енергетичні процеси в нашому регіоні. Це вплив України на енергетичну політику Європейського союзу, країн СНД - це ключова стратегічна власність", - сказала Ю.Тимошенко в ефірі телеканалу "Інтер".

Прем'єр нагадала, що на газотранспортну систему України "роблять" замах всі 18 років незалежності держави. "Але, як мінімум 10 останніх років я захищаю цю систему. Ми прийняли закон, що забороняє будь-які маніпуляції з власністю на газотранспортну систему", - підкреслила вона. " Газотранспортна система - стратегічна державна власність України, і ніякі махінації - не консорціуми, СП, які б то не було передачі в оренду - я ніколи не дозволю зробити", - заявила Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, лідер української опозиційної Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що у разі обрання Президентом України готовий відразу після виборів почати переговори з Росією і Європейським союзом про можливість створення газотранспортного консорціуму для підвищення надійності гарантування обсягів транзиту російського природного газу до Європи.