ua en ru

Ю.Тимошенко: Кількість хворих на грип в Україні в результаті епідемії менше, ніж в минулі роки.

Кількість хворих на грип в Україні в результаті епідемії менше, ніж в минулі роки. Про це журналістам повідомила сьогодні в Кабміні прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна. «Хочу також підкреслити, що йдеться про епідемію звичайного грипу. При цьому у нас є декілька лабораторно підтверджених випадків захворювання так званим каліфорнійським грипом. А той ажіотаж, який зараз виник, викликаний заявами наших недобросовісних політиків і посадовців», - сказала вона.

Ю.Тимошенко також повідомила, що уряд готовий купити у вітчизняних підприємств медичне устаткування: апарати штучної вентиляції легенів, фібробронхоскопи, пульсоксиметри, кардіометри, відкачувачі рідини з легенів. «Безумовно, хотілося б по максимуму купить таке устаткування за бюджетні гроші у вітчизняних виробників. Ми готові внести передоплату протягом декількох днів після укладення договорів, але при цьому устаткування повинне бути поставлене протягом двох місяців до кінця бюджетного року», - сказала прем'єр.

Вона також підкреслила, що при цьому ціни устаткування повинні бути на 10% вище за його собівартість. «У бюджеті немає стільки коштів, щоб платити рентабельність в два-три рази», - сказала Ю.Тимошенко.

Вона також повідомила, що за контрактом, який був укладений півроку тому, уряд має намір завезти медичне устаткування з Австрії. За її словами, все це устаткування буде поставлено в лікарні.