ua en ru

Ю.Тимошенко готує звернення до Антикорупційного комітету щодо шельфу Чорного моря, діяльності RosUkrEnergo та "Межигір'я".

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко готує звернення до Національного антикорупційного комітету щодо передачі шельфу Чорного моря, діяльності RosUkrEnergo та "Межигір'я". Про це вона заявила, відкриваючи засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, відповідні звернення до комітету вже підготовлено.

Ю.Тимошенко пропонує першочергово розібратися з тим, "як позбавлялась країна шельфу Чорного моря". Вона вказала на потребу провести розслідувати діяльність RosUkrEnergo, яке свого часу очолював теперішній глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін.

Глава уряду також оформить запит щодо передачі В.Януковичу державної дачі "Межигір'я". "Я повірю, що Янукович буде боротися із корупцією, якщо він почне із себе", - сказала Ю.Тимошенко.

Вона пообіцяла сьогодні оприлюднити ці звернення та надіслати Президенту України Віктору Януковичу.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович утворив Національний антикорупційний комітет як консультативно-дорадчий орган при Президентові України. Про це йдеться в указі Президента № 275/2010 від 26 лютого 2010 р.

Основним завданням Національного антикорупційного комітету є забезпечення сприяння Президентові України в реалізації його повноважень, передбачених частиною другою статті 102, пунктом 1 частини першої статті 106 Конституції України.