ua en ru

Ю.Луценко: Водії всіх міністрів внутрішніх справ України значилися співробітниками розвідки

Виплата надбавок водієві екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Леоніду Пріступлюку була звичайною для Міністерства внутрішніх справ (МВС) практикою, оскільки водії решти міністрів внутрішніх справ також значилися співробітниками розвідки. Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив Ю.Луценко.
"Леоніда (Пріступлюка) оформили туди, де працював попередній водій міністра, що цілком логічно. А працював той у розвідці. Так у МВС всі ці роки було заведено. Там значилися водій (Миколи) Білоконя, водій (Юрія) Смирнова, водій (Юрія ) Кравченко. Там же пізніше значилися водій (Василя) Цушко і до недавнього часу водій (Анатолія) Могильова. Тільки після того, як проти мене порушили кримінальну справу, його, наскільки мені відомо, поміняли", - зазначив екс-міністр.
При цьому він підкреслив, що не розуміє, чим керувалося слідство, визначаючи можливе звання і зарплату його водія. "Слідчі прокуратури чомусь вирішили, що мій водій повинен був бути старшиною автороти. Чому вони так вирішили, невідомо. Чи був хоч в одного міністра, або заступника міністра, або хоча б начальника обласного чи міського управління за кермом старшина? Не було ніколи. Все начальство возять старші офіцери. Начальника київського главку возить полковник, начальника кримського - полковник, всіх заступників міністрів возять підполковники і полковники, а в мене був офіцер середньої ланки, капітан", - підкреслив Ю.Луценко.
На цій підставі, за словами екс-міністра, і була визначена сума збитку, який він нібито завдав державі. "Слідчий вирішив по-своєму, він за чотири роки забрав від зарплати капітана чотирирічну зарплату старшини. Різниця - якщо не помиляюся, становить близько 140 тис. грн", - констатував екс-міністр.

Нагадаємо, Генпрокуратура (ГПУ) завершила досудове слідство за обвинуваченням Ю.Луценка та його водія Леоніда Пріступлюка в розтраті бюджетних коштів. ГПУ інкримінує Ю.Луценко привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Мова йде про нарахування зайвих 40 тис. грн пенсії Л.Пріступлюку. Ю.Луценко перебуває на підписці про невиїзд.