ua en ru

Ю.Бойко: Україна в 2011 р. планує приватизувати 2 енергогенеруючі компанії та 5-6 обленерго

Україна в 2011 р. планує приватизувати 2 енергогенеруючі компанії та 5-6 обленерго. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко під час виступу на "Українському енергетичному форумі", організованому Інститутом Адама Сміта, передає кореспондент РБК-Україна.
"Цього року буде реалізований пілотний проект з приватизації 5-6 компаній на ринку дистрибуції і двох на ринку генерації. І цей процес вже почався. Я сподіваюся, що до середини року ми оголосимо про проведення аукціону з перших компаній на ринку дистрибуції і першої компанії на ринку генерації", - заявив Ю.Бойко
При цьому він відзначив, що ключовим питанням до інвестора, який зацікавлений у придбанні компаній, буде сума, яка буде спрямована на модернізацію для того, щоб реалізувати заходи в енергетиці, які Україна зобов'язалася виконати, вступаючи в Міжнародне енергетичне співтовариство: "Для нас це основне завдання - рухатися в напрямку реалізації цих угод".
Нагадаємо, раніше голова ФДМУ Олександр Рябченко заявляв, що в цьому році буде почата приватизація підприємств теплової генерації і обленерго.