ua en ru

YouTube внесений до списку заборонених ресурсів в Росії через збій системи, - Роскомнадзор

Відеохостинг YouTube внесений до списку заборонених ресурсів в Росії помилково. Про це РБК повідомив прес-секретар Федеральної служби по нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнадзор) Володимир Піков. За його словами, це сталося через "прикру технічну помилку, стався збій системи".

Піков пояснив, що до реєстру було включено кілька сторінок відеохостингу, однак вони були видалені, але з якихось причин YouTube потрапив в іншу запис реєстру. Представник Роскомнадзора запевнив, що найближчим часом відеохостинг буде видалений з реєстру. За даними на 15:03, YouTube дійсно був видалений з реєстру.

Піков підкреслив, що Роскомнадзор не має наміру робити якісь дії проти YouTube і корпорації Google, так як вони виконують всі необхідні дії по видаленню заборонених сторінок.

Як повідомлялося раніше, YouTube потрапив до списку заборонених ресурсів в Росії. Як йдеться на сайті Єдиного реєстру доменних імен, 21 листопада відеохостинг був включений до реєстру на вимогу Росспоживнагляду.