ua en ru

В Ємені внаслідок авіаудару загинули двоє лідерів хуситів

В Ємені внаслідок авіаудару загинули двоє лідерів хуситів

У Саудівській Аравії повідомляють про успішні авіаудари по лідерам хуситів

У Ємені внаслідок авіаудару аравійської коаліції загинули два лідери хуситських збройних формувань. Про це стверджують державні ЗМІ в Ер-Ріяді, передає DW.

Так, ЗМІ Саудівської Аравії повідомляють про успішні авіаудари, внаслідок яких загинули десятки повстанців-хуситів. Натомість, хусити заявляють, що від авіаударів загинули лише цивільні.

Як повідомив вранці у суботу, 28 квітня, державний телеканал Саудівської Аравії Al-Ekhbariya, двоє убитих лідерів прийшли напередодні на важливу зустріч у столиці Ємену місті Сана, яку контролюють повстанці-хусити. Вони прибули у супроводі десятків бойовиків, понад 50 з яких також загинули.

Раніше розташований в ОАЕ телеканал Al-Arabiya, контроль над яким також приписують Ер-Ріяду, повідомив про загибель щонайменше 38 бойовиків, включно з двома їхніми лідерами. Мішенню авіаудару була будівля міністерства внутрішніх справ Ємену.

Нагадаємо, раніше у Ємені міжнародна коаліція на чолі із Саудівською Аравією завдала нового авіаудару на півночі країни. У результаті відомо щонайменше про 15 загиблих.