ua en ru

Ємен через збройний конфлікт на порозі масового голоду, - ООН

Ємен через збройний конфлікт на порозі масового голоду, - ООН Фото: ситуація у Ємені залишається тривожною

За 4 міс. збройного протистояння в цьому близькосхідному регіоні вбито понад 2 тис. мирного населення

Ємен опинився на порозі масового голоду у зв'язку із тривалим збройним конфліктом у цьому південно-західному регіоні Азії. Про це з посиланням на заяву представників Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН повідомляє ВВС.

За словами виконавчого директора ВПП ООН Ертарін Казін, єменські жителі страждають від браку продовольства, свіжої води і запасів палива.

Майже 13 млн місцевих жителів терміново потребують допомоги, зазначають у ВПП.

При цьому, як випливає з даних ООН, за чотири місяці конфлікту у Ємені було вбито більше 2 тис. мирних жителів, а близько 1,4 млн людей виявилися змушені покинути свої будинки.

Збройний конфлікт у Єменській Республіці поки далекий від врегулювання. Так, повстанці-хусити воюють з озброєними силами, лояльними єменському уряду, і його союзниками - міжнародною коаліцією під проводом Саудівської Аравії.

Як заявила Казін за підсумками триденної поїздки по Ємену, гуманітарні працівники не змогли дістатися до багатьох районів через безперервне насильство.

Ємен через збройний конфлікт на порозі масового голоду, - ООН

Фото (ru.WFP.org, огляд роботи ВПП ООН у 2012 р. /10_січня_2013/): Ємен, липень 2012. Продбезпека під загрозою: більше 5 млн жителів не в змозі виростити або придбати продовольство в потрібному обсязі

Нагадаємо, у Ємені в середині літа очікувалося проведення п'ятиденного гуманітарного перемир'я.