ua en ru

Яценюк за надання українській мові статусу другої державної в Росії

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступив за надання українській мові статусу другої державної в Російській Федерації.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступив за надання українській мові статусу другої державної в Російській Федерації. Про це Яценюк заявив на щорічній інвестиційній конференції компанії Dragon Саріtаl, передає кореспондент РБК-Україна.

"Російським регіонам потрібні додаткові повноваження, оскільки федеральний устрій Росії тільки на папері. Більш того, там дуже велика українська громада, яка, на жаль, не захищена ні російським законодавством, ані російськими органами влади. Тому МЗС України зробив з цього приводу заяву...Україномовна громада є найбільшою на території Росії...буде цілком природно, якщо українська мова буде другою державною в Росії або мати спеціальний статус", - сказав прем'єр-міністр.

Яценюк також виступив за відкриття в Росії українських шкіл.

"Також ми звертаємося до російської влади про відкриття українських шкіл. Також треба давати відповідь на релігійні переконання українців Росії, щоб принцип свободи віросповідання був не просто задекларований, але і виконаний", - додав Яценюк.
Нагадаємо, раніше Російська Федерація виступила за федералізацію України, також за надання російській мові статусу другої державної.