ua en ru

Яценюк розпорядився вжити заходів щодо визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями

Яценюк розпорядився вжити заходів щодо визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями

Прем'єр-міністр України Арсенія Яценюк доручив Службі безпеки України (СБУ), Міністерству юстиції та Генеральній прокуратурі України (ГПУ) вжити заходів для юридичного визначення самопроголошених "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР) терористичними організаціями. Про це Яценюк заявив сьогодні в ході засідання Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.

"Так звані ДНР і ЛНР повинні бути визнані всім світовим співтовариством терористичними організаціями. Служба безпеки України відкрила відповідні кримінальні провадження й оголошені підозри у вчиненні терористичної діяльності відповідним російським бойовикам з ДНР і ЛНР. Також я прошу Мін'юст разом із ГПУ і СБУ вжити заходів щодо юридичного визнання таких організацій, як ДНР і ЛНР, терористичними через відповідну судову процедуру", - заявив Яценюк.

При цьому прем'єр зазначив, що український уряд звертається до всіх міжнародних організацій із закликом визнати ДНР і ЛНР терористами.

"Уряд України звертається до всіх міжнародних організацій, до наших партнерів, щоб на відповідному політичному рівні визнати організації ДНР і ЛНР терористичними і вжити відповідних заходів реагування по відношенню до цих бандитським формуванням, які діють під прикриттям РФ", - підкреслив Яценюк.

Зазначимо, Рада сьогодні має намір звернутися до ЄС про визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями.

Нагадаємо, вчора Президент України Петро Порошенко повідомив, що Європарламент має намір закликати ЄС включити ДНР і ЛНР до списку терористичних організацій.