ua en ru

Яценюк прогнозує зниження банками кредитних ставок після отримання Україною фіндопомоги

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що після надання кредитів від міжнародних кредиторів з'явиться можливість знизити ставки кредитування в українських банках.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що після надання кредитів від міжнародних кредиторів з'явиться можливість знизити ставки кредитування в українських банках. Про це Яценюк заявив в ході зустрічі з промисловцями і підприємцями, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми з Національним банком у понеділок будемо мати зустріч з великими банками. Напрацьовуємо механізм відновлення кредитування. Я сподіваюся, що після завершення переговорів з МВФ протягом місяця ми дамо конкретний інструмент, яким ви будете користуватися по отриманню додаткового кредитного ресурсу за ставкою нижчою, ніж сьогодні", - заявив Яценюк.

За його словами, сьогодні ставки кредитування дуже високі. Прем'єр зазначив, що висока процентна ставка пов'язана з високими очікуваннями щодо інфляції, нестабільною ринком в Україні, відсутністю реального напливу іноземних інвестицій.

"Якщо ми отримаємо міжнародну фінансову допомогу, це дасть нам можливість стабілізувати валютообмінний курс, створити подушку стабільності з одного боку. З іншого боку приверне додаткових приватних інвесторів, які будуть йти сюди з грошима. І з третього боку це дасть нам можливість змінити процентну ставку", - додав Яценюк.