ua en ru

Яценюк прогнозує підготовку ТЕО по газопроводу між Україною і Польщею до липня

Яценюк прогнозує підготовку ТЕО по газопроводу між Україною і Польщею до липня Джерело фото:gazprom.ru

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прогнозує підготовку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва інтерконектора (газопроводу) між Україною і Польщею до липня 2015 р. Про це Яценюк заявив під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Польщі Евою Копач у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Підписана рамкова угода між "Нафтогазом" та польською компанією Gas System . Треба побудувати 110 км інтерконектора з потужністю 10 млрд куб. Техніко-економічне обґрунтування має бути зроблене до кінця першої половини 2015 р... Ми дуже цінуємо співпрацю за нашими польськими друзями і бажаємо РФ успіху в будівництві турецького потоку, Південного потоку та газогону до Китаю", - сказав Яценюк.

У свою чергу Копач заявила, що в питанні фінансування будівництва інтерконектора, вони є прихильниками комерційного підходу.

"Але ми сьогодні говорили про те, що перед тим, як внести туди комерційну складову, ми хотіли би використати кошти оперативної програми ЄС "Інфраструктура і середовища", - сказала вона.

Яценюк додав, що для цього можна залучити також кошти ЄБРР та Європейського інвестиційного банку.

Нагадаємо, через Польщу в Україну з європейських LNG-терміналів буде поставлятися 10 млрд куб. газу на рік.