ua en ru

Яценюк пригрозив Демчишину відставкою через кадрової політики в Міненерго

Яценюк пригрозив Демчишину відставкою через кадрової політики в Міненерго

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина навести порядок у міністерстві протягом місяця в плані кадрових призначень або ж у іншому випадку буде розглянуто питання про його відставку. Про це Яценюк заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я прочитав на одному з сайтів про призначення в Мінпаливенерго. Вчора я офіційно дав місяць міністру енергетики, щоб він взяв під контроль його міністерство, кадрові призначення в міністерстві. Щоб був забезпечений порядок в структурах міністерства. Або я змушений буду пропонувати парламенту зробити кадрове рішення... Російських громадян за прикладом Григоришина там (в Міненерго, - ред.) не буде!" - заявив прем'єр.

"Про кадрах в цілому. Питання з одного боку простий, але з іншого боку - не дуже. У нас коаліційний уряд. Всі п'ять фракцій відправили своїх кандидатів і несуть солідарну відповідальність за дії уряду. Призначено міністрів. Вони почали працювати, призначають заступників. Я їх не знаю. Я ліберальний прем'єр, я підписую призначення всіх, крім тих, де є явні порушення. Але я прошу допомогти мені, надати ту інформацію, якої не мають органи Міністерства внутрішніх справ... Ми не повинні допустити корупції", - додав прем'єр.

Раніше ЗМІ повідомили, що новим керівником державного підприємства НЕК "Укрненерго" призначений Юрій Касич, який був головою правління ВАТ "Чернігівобленерго", підконтрольного російському бізнесменові Костянтину Григоришину.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомив про намір скоротити не менше 20% колективу відомства.