ua en ru

Яценюк доручив НКРЕ невідкладно переглянути тарифи за транспортування російського газу через Україну

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від керівництва Національної комісії з регулювання електроенергетики невідкладно встановити економічно обґрунтовані тарифи за транспортування російського природного газу по території України.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від керівництва Національної комісії з регулювання електроенергетики невідкладно встановити економічно обґрунтовані тарифи за транспортування російського природного газу по території України. Про це Яценюк заявив на засіданні Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Національна комісія регулювання енергетики, невідкладно виконати моє доручення про встановлення економічно обґрунтованих тарифів на транспортування російського природного газу по території України", - сказав прем'єр.

Яценюк підкреслив: "Ми російський "Газпром" дотувати не будемо".

Нагадаємо, з 2010 року ставка тарифу на транспортування газу по території України є плаваючою і визначається за формулою, залежною від вартості паливної складової та інфляції в Європі.

Так, у першому півріччі 2013 р. тариф на транзит становив 3,08 долара за тисячу кубометрів на 100 кілометрів, у третьому кварталі - 3,04 долара, у четвертому - 3,03 долара.

Ставка плати за транзит російського газу через територію України з січня 2014 р. зменшилася на 9,9% - до 2,73 дол. за тисячу кубометрів на 100 кілометрів.