ua en ru

Яценюк відмовився від крісла прем'єра

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк не прийняв пропозицію Президента Віктора Януковича зайняти крісло прем'єр-міністра.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк (на фото) не прийняв пропозицію Президента Віктора Януковича зайняти крісло прем'єр-міністра. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Завершився черговий багатогодинний раунд переговорів, в якому від опозиції брали участь Віталій Кличко, Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк... Арсеній Яценюк очолити уряд України згоди не дав. Переговори будуть продовжені", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 27 січня екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликала Яценюка відмовитися від пропозиції Януковича.

Зазначимо, що сьогодні Президент і лідери опозиції домовилися скасувати деякі прийняті 16 січня закони. Також було прийнято політичне рішення про скасування прийнятих 16 січня цього року законів, які викликали численні дискусії. Але ті закони, які не викликають зауважень, завтра будуть прийняті парламентом знову. Положення законів, які втратять чинність завтра, будуть опрацьовані сторонами спільно і будуть відповідати європейському рівню.

Сьогоднішня зустріч Президента і учасників робочої групи з врегулювання політичної кризи з лідерами опозиційних парламентських фракцій тривала більше чотирьох годин.