ua en ru

Яценюк обговорив з Баррозу ситуацію в Криму

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк обговорив з Президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу ситуацію в Криму.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк обговорив з Президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу ситуацію в Криму. Про це повідомляє прес-служба Європейської комісії.

Баррозу побажав Яценюку рішучості у вирішенні серйозних проблем, з якими Україна стикається в даний час, зокрема, у політичній і соціальній стабілізації.

"Баррозу заявив про готовність ЄС підтримати демократичні реформи в країні та поінформував про внутрішню роботу щодо вироблення варіантів надання допомоги Україні для модернізації її економіки", - йдеться у повідомленні.

Для досягнення цієї мети в Україну наступного тижня прибуде верховний представник ЄС Кетрін Ештон, також в Київ для оцінки потреб буде направлена місія Європейської комісії.

Баррозу і Яценюк погодилися з необхідністю вирішення проблеми нинішньої напруженості в Криму в рамках політичного діалогу для єдності і територіальної цілісності України.