ua en ru

Яценюк готовий підтримати головами Міноборони і МЗС Полторака і Клімкіна

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк готовий підтримати главами Міністерства оборони України та Міністерства закордонних справ діючих міністрів Степана Полторака і Павла Клімкіна. 

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк готовий підтримати главами Міністерства оборони України та Міністерства закордонних справ діючих міністрів Степана Полторака і Павла Клімкіна. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо міністра оборони та голови МЗС. Як лідер політичної сили хочу заявити, що ми готові підтримати кандидатури Президента України, а саме чинного міністра оборони Степана Полторака і чинного міністра МЗС Павла Клімкіна. Вони отримують всецілу підтримку нашої політичної сили, так як процедура передбачає обов'язкове голосування в стінах Ради, незалежно від того, хто є суб'єктом внесення того чи іншого міністра", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, 14 жовтня народні депутати підтримали проект постанови № 5164 про призначення Степана Полторака міністром оборони України. За відповідне рішення проголосували 245 депутатів при 226 мінімально необхідних.

19 червня народні депутати підтримали пропозицію Президента України Петра Порошенка про призначення міністром закордонних справ України Павла Клімкіна. За відповідне рішення проголосували 335 народних депутатів.